Műkörmös Viki
Kezdd az ápoltságot a kezeddel!

MENÜ

Fókuszban a lábunk

 

Az elhanyagolt lábfej sok mindent elárul egy nőről, különösen nyáron. Az, hogy valakinek szép-e a lába, nem feltétlenül azon múlik, hogy milyen formás a vádlija, szép alakú-e a térde és megfelelő ívű-e a combja. A legformásabb vonalak összhatását is elronthatja az ápolatlanság, amelyről elsősorban a lábfej és a körmök árulkodnak.

 

A lábfej legalább annyi törődést igényel, mint a kéz vagy az arcbőr. Különösen visszatetsző hatást vált ki a csúnya, töredezett, száraz körmökre hányavetin felvitt körömlakk. Ennél már csak a lepattogzott festék látványa csúnyább.

 

A láb ápoltságáról azonban nem is elsősorban a lakk, hanem a szépen pedikűrözött köröm, a keményedésektől megtisztított bőr, s a tyúkszemekkel sem csúfított ujjak árulkodnak. A lábfejet megfelelő szerekkel – bőrpuhító krémekkel, reszelőkkel és dezodorokkal – otthon is jól karban lehet tartani, a rendszeres tisztítás azonban elengedhetetlen. Az otthon megoldhatatlan problémákkal pedikűröshöz, súlyosabb esetekben bőrgyógyászhoz, sebészhez kell fordulni.

 

A lábfej és az ujjak formájáért, pontosabban eldeformálódásukért azonban gyakran a rossz, kényelmetlen cipők a felelősek. A megelőzésre már egészen fiatal korban gondolni kell: nincs az a divatos, de kényelmetlen cipő, amelyért érdemes eldeformálni a lábat.

 

 

 

 

Szavazás

Melyik technikát szereted a legjobban?
épített porcelán
épített zselé
tip+porcelán
tip+zselé
Asztali nézet